Een groep enthousiaste BMTZ leden is de afgelopen dagen in Rome neergestreken voor het internationale clincical engineering and health technology management congress. Het congress werd voor de 3e keer georganiseerd en wordt bezocht door 1000 clinical engineers van ongeveer 60 landen over de hele wereld.

Op zondag avond vond de openingsceremonie plaats. Hier werd al druk gediscuseerd over de toekomst en de visie van de clinical engineer. Een leuke opening die natuurlijk wordt afgesloten met een heerlijk diner!

Op maandag start dan het echte congres. Er zijn verschillende sessies te bezoeken met allemaal verschillende thema’s rondom het werkveld van de clinical engineer. De ene sessie gaat over het management rondom onderhoud van apparatuur, en een andere sessie gaat in op de analyse van Big data. Voor ieder wat wils en genoeg nieuwe informatie om te delen en om op te halen.

Gedurende deze dag wordt ook duidelijk dat het beroep ” clinical engineer” nog niet overal dezelfde betekenis heeft. Het congres leent zich dan ook uitstekend om hier aan aantal sessies aan te wijden en gezamelijk de komende tijd tot een uitkomst te komen.

In de avond vond er een galadiner plaats, waar er meer ruimte is voor netwerken en genieten van het uitzicht over Rome. In onze mooiste outfits reisden we af naar villa Miani (zeker even googelen) voor een heerlijk diner en een mooie afsluiting van de eerste dag.

Op dinsdag waren we weer van de partij voor alle interessante sessies. Ook onze eigen Anne ten Wolde had een plekje op het podium veroverd en heeft een uitstekend verhaal verteld over het verbeteren van de medicatie veiligheid. Daarnaast tekende ons bestuur een intentie verklaring om lid te worden van de Europese vereniging voor clinical engineers.

Al met al een geslaagd congres!

Oproep 1

Op het forum is een oproep geplaatst voor alle deelnemers van het congres om gegevens achter te laten van websites, databases of andere opgedane kennis. Hierbij nogmaals de oproep om hier zoveel mogelijk informatie te verzamelen! Op deze manier kunnen we ons netwerk verbreden en kansen benutten die er liggen voor ons als Biomedisch technologen in de zorg.

Oproep 2

Over 2 jaar in 2021 vindt voor de 4e keer het ICEHTMC plaats in Amerika. Dit jaar hebben we de BMTZ op de kaart gezet, het zou erg goed zijn om over 2 jaar in nog grotere getale aanwezig te zijn. Ook roepen we nu alvast op om na te denken over eventuele onderwerpen die je/we dan kunnen presenteren.

BMTZ bij de ICEHTMC