Dagvoorzitter

Wilco Kleine

Wilco Kleine is een van de oprichters van BMTZ. In de eerste 8 jaar was hij de voorzitter van onze vereniging en zette hij zich sterk in voor de landelijke profilering van onze beroepsgroep en de post-master opleiding QME aan de TUe. Opgeleid als Industrieel Ontwerper en Biomedisch Technoloog, vervulde hij diverse rollen op gebied van Medische Technologie, ICT en Innovatie binnen de ziekenhuizen in de Achterhoek en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Momenteel geeft hij als Innovatiemanager sturing aan innovatie en transformatie binnen de zorg in Salland.

Sprekers

Voor het BMTZ congres 2023 zijn de volgende sprekers bevestigd:

Jetze Plat

- Inspirerende keynote -
Paralympisch kampioen, meervoudig Wereld, Europees en nationaal kampioen en houder van het parcoursrecord van de wereldberoemde Ironman op Hawaï (8h41m47s). Nee, een aantal jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit nu kon zeggen. Het bewijst dat je in het leven veel kan bereiken als je bereid bent alles te geven, plezier heb in wat je doet en beschikt over een ‘gezond’ lichaam. Meer is te lezen via https://jetzeplat.nl/.

David Jongen

David Jongen is voorzitter van de raad van bestuur van Zuyderland. Hij is tevens sinds september 2020 voorzitter van de raad van toezicht van ’s Heeren Loo. Tot december 2021 was hij vicevoorzitter van de NVZ met als portefeuille financiën. Je kunt hem onder andere kennen van het NPO Radio 1 programma MISCHA!, waar hij in gesprek ging met presentator Mischa Blok.

Daniel Winkeler

Daniel Winkeler is (met een achtergrond in o.a. de organisatiewetenschappen) inmiddels ca. 15 jaar actief als changemanager in de zorg. Daarnaast is hij tevens mede-eigenaar van het projectbureau Room to… en voormalig mede-oprichter en eigenaar van TransCaring (Healthcare Serviceprovider voor internationale medische uitzendingen voor hoog-complexe zorg).

Arthur Hayen

Arthur Hayen (1987) werkt als senior intelligence analist bij zorgverzekeraar Menzis, en is als research fellow verbonden aan het Radboud UMC. Arthur promoveerde in 2018 in de gezondheidseconomie, met een proefschrift over hoe artsen en patiënten reageren op financiële prikkels in de zorg. Zoals bijvoorbeeld het eigen risico. Zijn analyses en onderzoek richten zich met name op het vlak van houdbaarheid van het zorgstelsel. Denk hierbij aan praktijkvariatie in de zorg, bekostiging van zorgprofessionals en duurzaamheid. Arthur werkt als reviewer voor enkele internationale tijdschriften, en won verschillende prijzen voor zijn onderzoek en review werk. In zijn workshop gaat hij dieper in op het Nederlandse zorgstelsel, vanuit het perspectief van een zorgverzekeraar.

Monique Tabak

Monique Tabak is biomedisch ingenieur, wetenschapper, docent en eHealth-expert. Ze werkt als associate professor aan de Universiteit Twente. Ze ontwikkelt en onderzoekt persoonsgerichte eHealth: Hoe kan eHealth-technologie bijdragen aan ‘zorg op maat - op afstand’ waarin de patiënt centraal staat? Ze richt zich met name op de inzet van telemonitoring (sensoren) en decision-support voor coaching en zelfmanagement in de driehoek: arts-patiënt-technologie.

Nikki Damen

Nikki Damen is werkzaam als adviseur & trainer bij FIN Zorgadvies (www.fin-zorgadvies.nl) en is verbonden als adviseur aan het landelijke patiëntveiligheidsprogramma voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken ‘Tijd voor Verbinding’ en werkt zij als senior adviseur kwaliteit & veiligheid bij oogkliniek FYEO. In haar sessie neemt ze jullie mee in het Safety-II gedachtegoed en hoe dit praktisch toegepast kan worden binnen jouw eigen organisatie. In het Safety-II gedachtegoed staat het leren van hoe werk er in de dagelijkse praktijk uit ziet – en waarin ook al veel goed gaat – centraal, terwijl in Safety-I (de ‘standaard’) vooral de nadruk wordt gelegd op fouten en afwijkingen.

Twan Verdonck

Twan Verdonck (1979) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en volgde daarna zijn master aan de Brunel University in Londen. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij werkt al meer dan 19 jaar als designer en innovator, met global brands als Disney en is creatief directeur bij Brabantia. Zijn werk is over de hele wereld tentoongesteld en o.a. aangekocht door Museum of Modern Art (MOMA) in New York. Sinds januari 2019 geeft hij ‘Ontwerp je Leven’ trainingen in Nederland en België, met zijn start-up Deep Life Design. En is hij regelmatig in de media (Eenvandaag, NRC, Elle, Flow, etc).

Nienke Bakx

Nienke Bakx is werkzaam in het Catharina Ziekenhuis als project coördinator van het Expertisecentrum AI. Het doel van het expertisecentrum is om waardevolle AI oplossingen in zowel klinische en bedrijfsmatige processen te implementeren, door ondersteuning van onderzoekers én medische specialisten/verpleegkundigen. Daarnaast is ze al een aantal jaren actief als onderzoeker binnen het veld van radiotherapie, waarbij verschillende modellen zijn ontwikkeld, gevalideerd en geïmplementeerd.