Wie zijn wij

BMTZ is dé beroepsvereniging voor Biomedisch Technologen in de Zorg!

BMTZ bundelt de kracht van biomedisch technologen die werken in de Nederlandse gezondheidsinstellingen en bedrijven die zich bezig houden met zorgtechnologie. Een BMTZ-er is een procesgerichte, universitair geschoolde, technische professional met affiniteit voor de zorg. We werken dagelijks aan het verbeteren van de veilige en effectieve inzet van medische technologie in de zorg. Een biomedisch technoloog beweegt zich in de driehoek tussen:

Medische technologie in zorgprocessen

Zorgorganisatie en -management

Kwaliteit- en risicomanagement

BMTZ biedt haar aangesloten leden (na)scholing zodat BMTZ-ers hun kennis op peil kunnen houden. BMTZ kent een kwaliteitsregister, waarin BMTZ-ers zich kunnen laten registreren als Clinical Enigineer wanneer zij kunnen aantonen jaarlijks voldoende aktiviteiten te hebben ontplooid om hun kennis en competenties binnen de BMTZ-driehoek op peil te houden.

Naast scholing en borging van kwaliteit biedt BMTZ een platform voor laagdrempelige uitwisseling van ervaring m.b.t. specifieke medische technologie en de implementatie daarvan in de eigen organisatie.

Tenslotte organiseert BMTZ ook gezelligheidsactiviteiten voor gelijkgestemden.

Kijk vooral nog even verder op deze site en vindt ons volledige profiel, nieuws en nog veel meer. Heeft u nog vragen of wilt u lid worden? Neem dan contact met ons op!

Een Biomedisch Technoloog in de Zorg