Als zorgprofessional wil je op een juiste en eerlijke manier gewaardeerd en beloond worden voor je werkzaamheden, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Maar hoe zit het nu precies met de waardering van functies in het FWG 3.0-systeem? Wat voor impact heeft functiewaardering op het salaris? En wat kan je doen als je het niet eens bent met je functiebeschrijving of de schaal waarin je bent ingedeeld?

Veel zorgprofessionals lopen op enig moment tijdens hun carrière tegen een functiewaarderingsvraag of kwestie aan. Als zorgprofessional heb je niet dagelijks te maken met deze complexe materie en kan je behoefte hebben aan hulp en advies. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan hebt en ingeschaald moet worden, omdat je werkgever de functiebeschrijving wil actualiseren, of omdat je het oneens bent wat er op papier staat over je huidige functie of hoe je bent ingedeeld.

Deze publicatie geeft je basisinfo en nuttige tips als je in een algemeen ziekenhuis of in de ggz werkt en met functiewaardering aan de slag gaat.

 

Publicatie over functiewaardering in de algemene ziekenhuizen en de ggz: wat je kan doen en waar je op moet letten