Wanneer

12/10/2023    
09:00 - 17:00

Categorie

Beste genodigden,

In 1971 werd de basis gelegd voor wat nu de VZI is (Vereniging van Ziekenhuis Instrumentatietechnici). In hetzelfde jaar werd ook de WIBAZ (Werkgroep Instrumentatie Beheer Academische Ziekenhuizen) opgericht. Nu, meer dan 50 jaar later, zijn beide clubs vitaler dan ooit en nog steeds relevant. Voor de betrokken besturen was dit aanleiding te besluiten tot het organiseren van een gezamenlijk en feestelijk jubileumcongres.

Dit congres, met als thema ”Back to the Future”, wordt gehouden op 12 oktober 2023 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Een prachtige locatie waar verleden, heden en toekomst op een mooie manier samenkomen, een inspirerende omgeving voor het thema van ons congres.

In al die jaren zijn er talloze ontwikkelingen geweest op o.a. medisch, technisch en medisch technologisch gebied die sterk van invloed zijn geweest op de patiëntenzorg, zorgorganisaties, industrie en de zorgmedewerkers en uiteraard ook op de medewerkers die zich bezig houden met het beheer, onderhoud en de veilige toepassing van medische technologie.

Naast een korte terugblik op deze ontwikkelingen hebben we in het programma een aantal sprekers die ons nader gaan informeren over enkele actuele en tot de verbeelding sprekende innovaties op medisch technologisch gebied, met daarbij uiteraard ook aandacht voor de meerwaarde hiervan voor de patiënt en de patiëntenzorg. Verder besteden we aandacht aan meerdere onderwerpen die te maken hebben met het beheer van medische technologie en biedt het programma ook ruimte voor een rondleiding met gids in het Spoorwegmuseum. Als slotspreker op het congres hebben we iemand die in meer algemene zin ingaat op medisch technologische ontwikkelingen in de zorg, de vele uitdagingen waarvoor de gezondheidszorg zich ziet gesteld en welke veranderingen dit mogelijk met zich mee gaat brengen. We sluiten het congres op een feestelijke manier af met een hapje en drankje en….

Voor meer details verwijzen we graag naar het congresprogramma.

Wij denken een gevarieerd en boeiend congresprogramma te hebben opgezet en nodigen jullie hierbij dan ook van harte uit om hieraan deel te nemen.

Gezamenlijke congrescommissie WIBAZ – VZI

Lees hier meer!

Jubileumcongres! WIBAZ – VZI HealthTech Talk: Back to the Future