Wanneer

01/11/2023    
08:30 - 18:30

Categorie

De gezondheidszorg streeft naar verbetering van de gezondheid van mensen. Tegelijkertijd is de zorg ook verantwoordelijk voor 7% van de CO2-uitstoot, 4% van het afval en 13% van het gebruik van hulpbronnen in Nederland. Daarnaast heeft klimaatverandering aanzienlijke gevolgen voor ons welzijn, waaronder hitte gerelateerde ziekten, door infectieziekten zoals malaria of Lyme en sociale en economische gevolgen. Om de gezondheid van zowel mens als planeet te beschermen, moeten we de interactie van ecologische, sociale en economische systemen erkennen en collectief actie ondernemen om een gezondere en duurzamere wereld voor toekomstige generaties te waarborgen. Het TechMed-evenement, dat plaatsvindt in Twente op 1 november 2023, gaat over de snelle vooruitgang in technologie voor een gezonde toekomst.

Door duurzaamheid te bevorderen en milieuvriendelijke technologieën te introduceren, kan de MedTech-sector bijdragen aan het beperken van klimaatverandering. Verdere (technologische) vooruitgang van medische technologieën brengt de potentie om de gezondheidszorg te revolutioneren. Deze vooruitgang vindt in een razend tempo plaats, waardoor er veel kansen ontstaan voor de toepassing van medische technologie in de gezondheidssector. De uitdaging ligt echter in het overwegen van duurzaamheid naast efficiëntie, betaalbaarheid, toegankelijkheid en patiëntgerichtheid.

Roadmap voor een duurzame toekomst in de gezondheidszorg

Het jaarlijkse TechMed-evenement heeft als doel om toonaangevende stakeholders, waaronder zorgprofessionals, bedrijven, onderzoekers, investeerders, talentvolle studenten en gezondheidsorganisaties, bij elkaar te brengen om de nieuwste ontwikkelingen te presenteren en te bespreken hoe medische technologieën wereldwijd de gezondheidszorg kunnen beïnvloeden en zo de weg kunnen banen voor een duurzame toekomst voor de komende generaties. Door interdisciplinaire samenwerking te stimuleren, streven we ernaar kennis te delen, innovatie te bevorderen en een roadmap te creëren voor een duurzame toekomst in de gezondheidszorg.

Wat kan je verwachten?

Laat je inspireren tijdens de Keynotes van twee toonaangevende experts: Maarten van Aalst (Directeur-generaal en Chief Science Officer bij het KNMI en hoogleraar aan de Universiteit Twente – ITC) en Diederik Gommers (Hoogleraar Intensive Care Geneeskunde bij het Erasmus MC). Tijdens het TechMed Event zullen er boeiende discussies plaatsvinden over de ‘Green Deal’, een paneldiscussie gericht op ‘Planetaire gezondheid en duurzame gezondheidszorg’, en een sessie gewijd aan de R-ladder initiatieven. Als je ook geïnspireerd wilt worden en op de hoogte wilt blijven van de nieuwste medische technologische ontwikkelingen, zorg er dan voor dat je onder andere de sessies bezoekt over  ‘Personeelstekort in de gezondheidszorg’, ‘AI in de gezondheidszorg’, ‘Organ-on-a-chip’, ‘E-Health technologie’, ’10 jaar Pioneers in HealthCare’, ‘Digital Innovation Hub in Healthcare Robotics’, ‘TechMed Centre Vitality Tour’, ‘Versnelling Implementatie’ en ‘TechMed Academy’. Deze sessies bieden waardevolle inzichten in de vooruitgang en innovaties binnen het TechMed Centrum.

MedTech Twente Week

Het TechMed Event is een onderdeel van de MedTech Twente Week. Deze week zal plaatsvinden van 29 oktober tot 2 november in Twente (Enschede, Nederland). Een diversiteit aan impactvolle initiatieven, van inspirerende conferenties tot effectieve matchmaking-sessies, wordt georganiseerd door het MedTech Twente innovatiecluster. Ontmoet en verbind op één plek MedTech belanghebbenden, van clinici tot investeerders en van bedrijven tot artsen, en bespreek hoe we gezamenlijk medische technologieën kunnen versnellen om onze toekomstige gezondheidszorg te versterken.

Koop je ticket nu!

Voor meer informatie en mogelijkheden om je aan te melden, kun je terecht op www.techmedevent.nl (accreditatie kan worden aangevraagd voor dit evenement).

Het TechMed Event – Een gezonder toekomst vormgeven