Wanneer

28/11/2023    
10:00 - 21:00

Categorie

Op dinsdag 28 november vindt het platform ‘Future under our Skin (FUOS 23)’ plaats in het Technisch Medisch Centrum te Enschede.

Het Future Under Our Skin platform, geinitieerd door Prof.dr. David Fernandez Rivas (University of Twente, Engineer van het jaar 2019), op 28 november 2023 verkent futuristische concepten die ooit enkel in sciencefiction te vinden waren, met innovaties die in onze verbeelding zijn, zoals de Tricorder en de Hypospray voor medische toepassingen. Dit platform richt zich op de rol van de huid als fundament voor technologische ontwikkelingen in een wereld met onzekerheden zoals klimaatverandering. Op deze dag zijn er 2 events, te weten het Expert Symposium (10.00 – 17.00) en in de avond een inspirerend programma voor burgers (18.30 – 19.00).

Expert symposium (voor specialisten/visionairs)

Het evenement bevordert een dynamische uitwisseling van ideeën (samenwerking en co-creatie) en zinvolle verbindingen tussen experts uit verschillende disciplines die ernaar streven om levens positief te beïnvloeden door middel van innovatieve huidgerelateerde toepassingen met behulp van MedTech. Keynote lezingen door Prof. Samir Mitragotri (Harvard University, USA) en Dr. Patrick Anquetil (Portal Instruments, USA). Dit programma wordt gemodereerd door Diederik Jekel (wetenschapsjournalist).

Burger experience event (voor alle nieuwsgierige geesten, jong en oud)

Beleef een boeiende ervaring met huidgerelateerde innovaties en onderzoek, met een dynamische demomarkt en verhelderende lezingen en discussies door internationale sprekers. Dompel jezelf onder in spannende activiteiten, ontdek de fascinerende labs in het TechMed Centre en kom in contact met visionaire geesten. Presentatie door Eva Cleven (DJ, presentatrice)

Meer informatie is te vinden op: www.futureunderourskin.com

Future under our Skin (FUOS 23)