Wanneer

21/06/2024    
10:00 - 18:00

Categorie

RAPS vrijdag 21 Juni, Signifix te Nieuwegein

Op vrijdag 21 Juni 2024 organiseren wij de 37e RAPS meeting bij Fort de Batterijen in Nieuwegein (Host: Signifix).

Deze dag zullen Regulatory en Zorg professionals uit België en Nederland weer bij elkaar zijn om kennis uit te wisselen en te netwerken.

 

Thema: ‘Nu aan het werk: de Workshop..’
Aangezien de MDR al weer enige tijd van kracht is, en de deadline voor het indienen van een aanvraag bij de Notified Body per 26 mei 2024 gepasseerd is, wordt het weer eens tijd voor een uitgebreide sessie waarbij we daadwerkelijk aan de slag gaan. De sessie zal de hele dag in beslag nemen, waarbij er ook voor een lunch wordt gezorgd. Dankzij onze host Signifix kunnen we gebruik maken van een prachtige locatie in Nieuwegein, Fort de Batterijen, waarbij we, als het weer het toelaat, de borrel buiten kunnen genieten.

Onderwerp van deze workshop sessie is de toekomst van medical devices in Europa: hiertoe beginnen we met een plenair deel waarbij verschillende sprekers vanuit verschillende hoeken hun gezichtspunt op de toekomst van medical devices in Europa zullen geven, momenteel een hot topic.

In de middag zullen we tijdens drie verschillende workshops duiken in de praktische aanpak. Hierbij worden de volgende topics behandeld: klinische evaluatie voor AI medical device software, high risk combinatie producten medical devices – farma en sustainability en medical devices. Er zijn twee rondes van workshops, dus het is mogelijk twee verschillende workshops te volgen. Ook willen wij de deelnemers vragen om cases aan te leveren binnen de onderwerpen van de workshop, die dan verder besproken kunnen worden in een interactieve setting.

 

Programma:

10:00 Ontvangst en registratie

10:30 Opening en welkom door RAPS Chapter voorzitter (Anja Wiersma)

10:35 Inleiding door gastheer (Signifix)

10:45 Nieuws dat ons raakt (Natascha Cuper)

 

11:00 Plenair: Toekomst van medical devices in Europa (Ruud Verdaasdonk –University of Twente, Cas Mevissen – Ministerie van Economische zaken en Klimaat, Woutertje Mes – VWS-DICIO, Erik Vollebregt – Axon Lawyers)

 

12:15 Lunch

 

13:15 Workshop ronde 1

 

– Klinische evaluatie en AI MDSW (Bianca Lutters – Qserve, Joline van Sorge –  Expertisecentrum Zorgalgoritmen, coach: Leo Hovestadt)

 

– High risk combination products pharma and medical devices (Jeroen Pieper – Signifix, Theresa Jeary – BSI, Laurent Ferrière – COVARTIM, coach: Gert Bos)

Note! Workshop in English!

 

– Sustainability (Claire Hostmann – VWS, Janny Boekhout – Medtronic, Rick Paauw – Medtronic, coach: Natascha Cuper)

 

14:45 Koffie, thee pauze            

 

15:15 Workshop ronde 2

Zelfde workshops, deelnemers rouleren

16:45 Afronding met dank aan sprekers

17:00 Afsluitende borrel

 

Datum en tijd: vrijdagmiddag 21 juni 2024 vanaf 10:00 tot circa 18:00 uur

Registratie: uiterlijk 14 juni 2024 sturen aan rachapternedvl@gmail.com met vermelding van naam en bedrijf. Wees er snel bij want er is plaats voor 100 personen.

Bij registratie graag de eerste en tweede keuze voor de workshop vermelden. Gezien de beperkte ruimte in sommige van de zalen kunnen we helaas niet garanderen dat er plaats is bij de workshop van eerste en tweede keuze. Indeling vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Cases: Deelnemers wordt gevraagd cases aan te leveren binnen het onderwerp van de drie workshops. Uiterlijk 14 juni sturen naar rachapternedvl@gmail.com

Locatie: Fort de Batterijen, Overeindseweg 25, 3439 LP Nieuwegein

Bijdrage: heeft u zich aangemeld, dan vragen wij u een bijdrage van €20 (dit is inclusief lunch) te voldoen door dit bedrag over te maken naar rekeningnummer NL89 ABNA 0108 5131 49 t.n.v. RAPS NETHERLANDS CHAPTER o.v.v. RAPS 21 juni 2024.

Indien dit niet mogelijk is, kunt u de bijdrage ook ter plaatse contant voldoen.

Namens bestuur RAPS Netherlands Chapter: Gert Bos, Robert van Boxtel, Natascha Cuper,

Leo Hovestadt, Rick Paauw, Annette van Raamsdonk en Anja Wiersma

37e RAPS NL bijeenkomst 21 Juni